Verzendingen en retours

Leveringsopties

Standaardlevering aan huis binnen 2 à 3 werkdagen - Gratis

Standaardlevering aan huis is gratis in België en duurt 2 à 3 werkdagen.

De leveringsdatum kan niet worden gegarandeerd. Is de leveringsdatum belangrijk voor uw bestelling, opteer dan voor een expreslevering aan huis.

Samsonite doet een beroep op UPS voor leveringen in België. Wij herinneren u eraan dat deze koerierdienst kan vragen dat een volwassene (ouder dan 18) aftekent voor levering. Indien niemand de producten in ontvangst kan nemen, wordt u gevraagd om met UPS contact op te nemen om een andere leveringsdatum af te spreken of een plaats waar u uw bestelling kunt afhalen. We raden u aan om indien mogelijk een werkadres op te geven.

Expreslevering aan huis binnen 1 à 2 werkdagen - €5,00

Expreslevering aan huis kost €5,00. De levering wordt in dat geval gewaarborgd binnen 1 à 2 werkdagen.

De transporteur geeft voorrang aan expresleveringen. Samsonite raadt u aan om deze optie te kiezen, indien de leveringstermijn belangrijk is.

Besteld op: Gegarandeerde levering op:
Vrijdag na 9h, weekends en maandag voor 9h Dinsdag
Maandag na 9h – dinsdag voor 9h Woensdag
Dinsdag na 9h – woensdag voor 9h Donderdag
Woensdag na 9h – donderdag voor 9h Vrijdag
Donderdag na 9h – Vrijdag voor 9h Maandag

Samsonite doet een beroep op UPS voor leveringen in België. Wij herinneren u eraan dat deze koerierdienst kan vragen dat een volwassene (ouder dan 18) aftekent voor levering. Indien niemand de producten in ontvangst kan nemen, wordt u gevraagd om met UPS contact op te nemen om een andere leveringsdatum af te spreken of een plaats waar u uw bestelling kunt afhalen. We raden u aan om indien mogelijk een werkadres op te geven.

Afhaling in de winkel binnen 2 à 3 werkdagen - Gratis

Op Samsonite.be kunt u uw koffer(s) online bestellen en vervolgens afhalen in een winkel in plaats van ze aan huis te laten bezorgen. Deze afhaalservice is gratis. De mogelijkheid om uw bestelling af te halen bestaat echter niet in alle winkels. Daarom is de optie slechts zichtbaar voor de klanten die zich in de buurt bevinden van een winkel die deze service aanbiedt.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wilt u graag gebruikmaken van de mogelijkheid om uw bestelling af te halen in een winkel, volg dan onderstaande stappen:

 1. Kies uw product

  Kies het (de) Samsonite-product(en) dat (die) u wenst (maximaal 3 producten indien u opteert voor 'Afhalen in de Winkel').

 2. Kies uw winkel

  Selecteer de optie ‘Afhalen in de Winkel’ op de productpagina of kies de leveringsoptie ‘Afhalen in de Winkel’ tijdens de afrekeningsprocedure. U wordt dan gevraagd om een winkel te kiezen waar u uw bestelling wenst af te halen (niet alle winkels bieden deze service aan).

  Hier ziet u ook of uw product in de winkel voorradig is zodat u het meteen kunt afhalen, dan wel of het over 2 tot 3 werkdagen beschikbaar zal zijn voor afhaling.

  Opgelet: online betalen is niet mogelijk. De volledige betaling gebeurt in de winkel wanneer u uw bestelling afhaalt.

 3. Wacht op het e-mailbericht waarin we u bevestigen dat uw bestelling klaar is om te worden afgehaald

  We laten u via e-mail weten dat uw bestelling in de winkel aangekomen is en kan worden afgehaald. Uw bestelling blijft gedurende 14 dagen na het versturen van het e-mailbericht in de winkel beschikbaar voor afhaling.

 4. Haal uw bestelling af in de winkel

  Druk de bevestigingsmail af en neem hem mee wanneer u uw bestelling in de door u gekozen winkel gaat afhalen. U dient in de winkel het volledige bedrag te betalen.

Afhalen in een ups access pointTM binnen 2 à 3 werkdagen - Gratis

Afhalen in een UPS Access Point bij jou in de buurt is gratis. Wanneer uw pakje aangekomen is, wordt u meteen op de hoogte gebracht via e-mail. Uw bestelling blijft 14 dagen beschikbaar in uw UPS-afhaalpunt. Bij verzending wordt geen aankomstdatum gewaarborgd. Is de leveringsdatum belangrijk voor uw bestelling, opteer dan voor een expreslevering.

Leveringsbeperkingen

Er wordt niet geleverd aan postbusadressen (inclusief APO/FPO-adressen).

We leveren van maandag tot vrijdag, uitgezonderd op officiële feestdagen.

Surf naar www.samsonite.be voor bagage en koffers die in België moeten worden geleverd.

Terugsturen van een product

Recht van terugsturen van een product

Wij streven naar 100% klantentevredenheid. Bent u niet tevreden van de ontvangen goederen, dan kan u deze terugsturen binnen de 14 dagen na ontvangst, op voorwaarde dat u de artikelen niet gebruikt heeft, dat ze volledig zijn (originele etiketten, accessoires, gebruiksaanwijzing, en garantie) en in hun originele verpakking. Het recht om bestellingen te annuleren en goederen terug te sturen is niet van toepassing op gepersonaliseerde artikelen.

U dient de goederen onmiddellijk terug te sturen, in hun originele verpakking. Als de teruggestuurde goederen niet volledig zijn, verliest u het terugzendrecht.

Voor een retour kan u de volgende procedure volgen :

Retourinstructies

 1. Vul het retour formulier in en wij zullen u binnen de 3 - 5 werkdagen een retour nummer en verdere instructies per email toesturen.
 2. Verpak de goederen voor u ze terugstuurt (stuur enkel niet-gebruikte goederen terug, in originele verpakking, met originele etiketten, accessoires, gebruiksaanwijzing, en garantie). De orginele verpakking zorgt ervoor dat schade tijdens het terugsturen vermeden wordt.
 3. U zal per email de instructies voor een retour ontvangen. Druk het retouretiket af en kleef deze op de doos/dozen. Het ontvangen etiket zal alle informatie bevatten om de retour goed te laten verlopen (uw gegevens, ons leveringsadres, de koeriersnaam).
 4. Mocht u vragen hebben na stap 3, aarzel niet ons te contacteren. Indien geen vragen, dan moet u de goederen binnen de 14 dagen terugsturen naar ons.
 5. Indien u aan alle bovenstaande eisen hebt voldaan, zullen wij het bedrag van de aankoopprijs, inclusief standaard verzendkosten, terugbetalen. De terugbetaling zal gebeuren binnen 14 dagen nadat u het retourformulier hebt ingevuld en nadat we een afhaalbewijs van het pakket hebben ontvangen.
 6. Indien u niet aan alle eisen voor een terugbetaling hebt voldaan, zullen wij u via e-mail op de hoogte brengen waarom we de terugbetaling niet binnen 14 dagen kunnen goedkeuren.

Enkel online gekochte goederen kunnen teruggestuurd worden. Voor alle andere retours, dient u zich te wenden tot de winkel waar u de goederen aangekocht heeft.

Defecte Producten

Bij ontvangst graag de goederen inspecteren, en indien er problemen zijn de bon niet aftekenen, of het probleem duidelijk op de bon van de transporteur vermelden. Volg daarna de retour procedure beschreven onder "Recht van terugsturen van een product" binnen 24 uur. Indien het defect een productie- of materiaalfout is van Samsonite, of indien wij u de verkeerde goederen geleverd hebben, dan staan wij in voor de verzendkosten van het terugsturen van de goederen.