Expect innovation

Expect
innovation

Sinds de oprichting in 1910 produceert Samsonite bagage en tassen van topkwaliteit met één duidelijk doel voor ogen: duurzame en sterke producten maken die voldoen aan de behoeften van reizigers en pendelaars. Deze focus heeft ervoor gezorgd dat de sector nieuwe materialen gebruikt, iconische designs creëert en meer dan ooit comfort biedt. Onderweg zijn er een aantal opmerkelijke mijlpalen geweest, als onderdeel van Samsonite’s traditie van innovatie.

Een legendarische geschiedenis
Een legendarische geschiedenis

Toen Jesse Shwayder in 1910 in Denver Samsonite oprichtte was reizen voorbehouden aan enkele rijken, die de middelen hadden de wereld te zien. Hierdoor werd er heel veel zorg besteed aan transport en service, en ook aan de bagage die gebruikt werd om hun bezittingen te vervoeren. Samsonite was een van de eerste bagagemerken en heeft steeds bekend gestaan voor haar vakmanschap en innovatie, voor het leveren van doordachte, stijlvolle en kwalitatieve oplossingen voor alle reisproblemen.

Ondertussen is het familiebedrijf een dynamisch en wereldwijd toonaangevend bagagebedrijf geworden met verschillende sterke merken.

19

10

1910

Jesse Shwayder, de oorspronkelijke oprichter, vernieuwt het design van de houten koffer met glanzende metalen studs en verstevigde hoeken, waardoor deze meer in het oog springt en "sterk genoeg is om op te staan".

41

1941

Streamlite™

In een vroeg gebruik van een nieuwe geavanceerde technologie, werd de Streamlite koffer bekleed met een lichtgewicht lithografisch papier om een effect van ruwheid te creëren. Deze vorm was voorbestemd om een klassieker in de bagagesector te worden.

58

1958

Silhouette™

De meest geavanceerde bagage van die tijd, inclusief modern design met verzonken sloten om ze te beschermen tegen beschadiging.

63

1963

Classic Attaché

De eerste attaché uit ABS is gemaakt voor een nieuwe generatie zakenmannen. Deze strakke koffer werd al snel symbolisch voor de vroege jaren 60 "Mad Men" -stijl.

69

1969

Saturn™

Als reactie op de stijgende vraag naar lichte bagage, werd de eerste polypropyleen koffer van Samsonite gelanceerd, waarbij de schalen werden vervaardigd met een injectie techniek. De Saturn collectie was toen de beste uitvoering ooit van lichtheid en sterkte.

74

1974

Silhouette

De eerste Samsonite koffer op wielen veranderde de bagagesector voorgoed. Deze koffer was een echte revolutie in reiscomfort en gemak, gericht op een nieuwe generatie frequente reizigers.

86

1986

Oyster™

Oyster was de eerste koffer met een driepuntssluiting, die ultieme sterkte en veiligheid biedt. De Oyster werd meteen een succes. Met 140 duizend verkochte koffers in het eerste jaar, was het ook de snelst verkopende koffer ooit.

94

1994

Ziplite™

Met Ziplite wordt de eerste polypropyleen koffer met ritssluiting geïntroduceerd, wat de voordelen van een harde koffer combineert met die van een soepele koffer. De verkoop steeg snel en de markt voor harde koffers met rits was geboren.

98

1998

Xylem™

De eerste Samsonite koffer uit aluminium.
De bijhorende attaché speelt een belangrijke ondersteunende rol in de James Bond-film "The World Is Not Enough", waar het werd gebruikt om bundels cash geld te vervoeren in heel Europa.

20

04

2004

Samsonite introduceert de eerste Spinner op 4 wielen, die de reiziger naast zijn zijde in elke richting kan sturen. Deze innovatie verbeterde de mobiliteit en het gemak voor de reizigers aanzienlijk terwijl ze door de moderne luchthavens navigeerden.

08

2008

Cosmolite®

Samsonite lanceert Cosmolite als reactie op de stijgende vraag naar sterkere en lichtere koffers.
Dit was de lichtste en sterkste Samsonite koffer die ooit werd ontwikkeld.
Het op zeeschelpen geïnspireerde ontwerp werd meteen een succes en de collectie won vele designprijzen, waaronder de Red Dot Award "Best of the Best".

18

2018

De ECO collectie

Wereldwijd lanceert Samsonite 23 collecties die vervaardigd zijn uit gerecycleerd polypropyleen of Recyclex™, een stof gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen.

19

2019

S'Cure ECO Green Grey editie

De "Green Grey" editie van S'Cure ECO is de eerste Samsonite koffer die vervaardigd is uit gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval.

Zo wordt plastic afval hergebruikt en materiaal dat te waardevol is om weg te gooien, verwerkt in de schalen van dit hoogwaardig functioneel product.

20

2020

110-jarig bestaan

Klaar voor het volgende hoofdstuk: We vieren het 110-jarig bestaan met gloednieuwe collecties.