Samsonite & Van Gogh Museum

Samsonite & Van Gogh Museum

Samen met het Van Gogh museum creëerde Samsonite een exclusieve reiscollectie, geïnspireerd op het meesterwerk van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh, de Amandelbloesem. Centraal staat de poëtische schoonheid van de Amandelbloesem, waarmee alle items zijn afgewerkt.

Drie van onze meeste elegante collecties kregen een nieuwe frisse look, met als inspiratie het wereldbekende schilderij van Vincent van Gogh. De hardschalige Lite-Shock koffer is zowel aan de binnen- als buitenkant versierd met de kenmerkende Amandelbloesem print van Van Gogh. Deze vormt een perfecte match met onze Uplite zachte koffercollectie, waarop de bloesem subtiel werd aangebracht. Zowel de handvaten als de lining binnenin kregen een Van Gogh customized touch. De elegante Skyler rugzak maakt de Van Gogh reeks compleet. Het romantisch bloesemborduurwerk geeft de tasjes een premium look.

Shop nu

Van Gogh

Vincent van Gogh (1853 - 1890)
ALMOND BLOSSOM
Saint-Rémy-de-Provence, February 1890
oil on canvas, 73.3 x 92.4 cm
Van Gogh Museum, Amsterdam
(Vincent van Gogh Foundation)

Vincent van Gogh (1853 - 1890)
SELF-PORTRAIT WITH GREY FELT HAT
Paris, September - October 1887
oil on canvas, 44.5 x 37.2 cm
Van Gogh Museum, Amsterdam
(Vincent van Gogh Foundation)

Vincent Van Gogh

Vincent van Gogh is vandaag nog steeds één van de meest invloedrijke en geliefde kunstenaars. Zijn werk inspireert kunstliefhebbers over de hele wereld en geeft hen een andere kijk op belangrijke kunstthema’s.

Japanse kunst en het impressionisme beïnvloedden het werk van Van Gogh sterk, net zoals deze een invloed nalieten op zijn meesterwerk Amandelbloesem. Dit prachtige schilderij fungeert als muse voor de exclusieve Samsonite Van Gogh capsule collectie. Van Gogh ontleende zijn onderwerp, de scherpe omlijningen en de positionering van de boom in het beeldvlak, van de Japanse prentkunst. Grote bloesemtakken tegen een blauwe hemel waren een van de favoriete onderwerpen van de schilder. De amandelboom staat vaak als eerste in bloei, en is daarmee het symbool voor de lente en het nieuwe leven.

LEES MEER OVER HET VAN GOGH MUSEUM

®Van Gogh Museum, © VGME B.V