INRUILACTIE

BRENG JE OUDE KOFFER BINNEN

& GENIET VAN € 20 KORTING*

Inruilactie

'OUR RESPONSIBLE JOURNEY'

Met deze inruilactie komen we opnieuw een stap dichter bij het bereiken van onze wereldwijde strategie 'Our Responsible Journey' door de schalen van je oude harde koffer te recycleren. Jij doet toch ook mee?

Trade-In Offer

ZO WERKT HET

Trade-In Offer

1 - BRENG JE OUDE KOFFER BINNEN

Wanneer je beslist dat je jouw oude koffer (harde koffer van eender welk merk) niet meer wenst te gebruiken, dan kan je die binnenbrengen bij één van de deelnemende verkooppunten tot en met 02/06/2023.

Trade-In Offer

2 - JE GENIET VAN EEN KORTING

Ontvang € 20 korting bij aankoop van een nieuw Samsonite item in het verkooppunt waar je jouw oude koffer binnenbrengt.*

Trade-In Offer

3 - WIJ RECYCLEREN

In samenwerking met onze partners wordt je koffer gedemonteerd en gerecycleerd. Ontdek meer informatie over het recyclageproces verder op deze pagina.

VIND HET DICHTSTBIJZIJNDE VERKOOPPUNT

IN SAMENWERKING MET

Bij Samsonite blijven we inzetten op duurzaamheid. Door duurzamere producten te ontwikkelen, maar ook door samen te werken met onze partners. Maatwerkbedrijf AAROVA en recyclagebedrijven TIVACO, VEOLIA en QCP zorgen ervoor dat de schalen en andere onderdelen van je oude koffer zo efficiënt mogelijk worden gerecycleerd. Ontdek hieronder hoe we te werk gaan.

Trade-In Offer

VOORBEREIDING

Het maatwerkbedrijf AAROVA ontmantelt de oude harde koffers in Oudenaarde. Hierbij houden ze de verschillende soorten materialen gescheiden. Kofferschalen uit polypropyleen worden naar TIVACO gebracht, terwijl de andere schalen en onderdelen naar VEOLIA worden gebracht voor recyclage.

RECYCLAGE POLYPROPYLEEN MATERIAAL

Trade-In Offer

Recyclagebedrijf TIVACO vermaalt de polypropyleen schalen tot hele kleine fragmenten. Waarna QCP ze verwerkt in kwaliteitsvol gerecycleerde polypropyleen granulaten. Momenteel onderzoeken we bij Samsonite hoe we deze granulaten kunnen hergebruiken voor de productie van de schalen van onze duurzamere harde koffercollecties zoals Magnum Eco en Essens. Zo hopen we de cirkel rond te maken in de toekomst!

RECYCLAGE ANDERE MATERIALEN

Trade-In Offer

Kofferschalen uit ABS en polycarbonaat, alsook de andere onderdelen uit je oude koffer, komen terecht bij VEOLIA. Het recyclagebedrijf vermaalt de schalen tot hele kleine fragmenten en sorteert deze per materiaalsoort. De gerecycleerde materialen worden daarna hergebruikt in de elektronica, automotive en de non-food sector. Op vandaag onderzoeken we samen met VEOLIA hoe we de andere onderdelen, zoals de trekstang, op de best mogelijke manier kunnen recycleren.

Trade-In Offer

EEN DUURZAMERE KOFFER?

KIES VOOR ESSENS

Licht & sterk, schalen gemaakt met gerecycleerde materialen, een slimme 3-in-1 inpakoplossing, eersteklas veiligheid en gemaakt in Europa. Maak kennis met Essens, onze nieuwste duurzamere collectie.

ONTDEK

*Deze inruilactie is geldig vanaf 21/04/2023 tot en met 02/06/2023 bij één van de deelnemende Samsonite verkooppunten. De aangeboden korting is geldig in het Samsonite verkooppunt waar je jouw oude koffer (harde koffer van eender welk merk) binnenbrengt en bij aankoop van een nieuw Samsonite item van minimum € 175. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen of kortingen.